Cooper Vision

CooperVision, een onderdeel van The Cooper Companies, Inc. [NYSE: COO], is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van zachte contactlenzen. CooperVision streeft altijd naar een verfrissend perspectief op de manier waarop contactlensspecialisten en klanten contactlenzen ervaren, waarbij het zich specialiseert in lenzen voor astigmatisme, presbyopie en droge ogen. De Cooper Vision lenzen worden doorgaans samen met contactlensspecialisten ontwikkeld, welke ook aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van relevante producten mee werken. CooperVision maakt een volledig aanbod maand-, veertiendaagse en daglenzen van geavanceerde materialen en met even geavanceerde lensontwerpen.

  Per maand (vanaf)  
Proclear EP Proclear EP

De Proclear EP lenzen zijn inmiddels niet meer leverbaar via de fabrikant. Cooper Vision heeft ervoor gekozen om te stoppen met de productie van deze lenzen. Als overstap kan de Proclear Multifocal aangeraden worden omdat deze lens van hetzelfde materiaal is gemaakt en hierdoor ook hetzelfde comfort levert. Omdat de opbouw van deze lenzen geheel afwijkt van de Proclear EP lenzen is het wel aan te raden om eerst een opticien te benaderen om na te gaan welke sterktes u hier kunt dragen.

vanaf ,00 Vergelijk aanbieders
Biofinity Multifocal Biofinity Multifocal

De Biofinity Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen. Deze lenzen van fabrikant Cooper Vision werken met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een vertesterkte met naar de rand een toenemend leessterkte/leesgedeelte. Deze lenzen worden hoofdzakelijk gebruikt voor veraf kijken en helpend met het lezen. De Near lenzen werken net het omgekeerde hiervan. De lens is gemaakt van het Comfilcon materiaal en bevat een watergehalte van 48%. Omdat de lens verder ook gemaakt is van het siliconen hydrogel materiaal is deze hoog zuurstof doorlatend, hierdoor mogen droge ogen minder snel voorkomen.

vanaf 17,50www.contactlensonline.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Multifocal Proclear Multifocal

De Proclear Multifocal lenzen bieden zowel een sferische sterkte als een additie sterkte voor het lezen. Fabrikant Cooper Vision werkt voor haar multifocale lenzen met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een vertesterkte met naar de rand een toenemend leessterkte/leesgedeelte. Deze lenzen worden hoofdzakelijk gebruikt voor veraf kijken en helpend met het lezen. De Near lenzen werken net het omgekeerde hiervan. De multifocale maandlenzen zijn gemaakt van het Omafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 62%.

vanaf 15,38www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Toric XR Proclear Toric XR

De Proclear Toric XR lenzen bieden hetzelfde comfort als de Proclear Toric lenzen. Echter bieden deze lenzen een groter bereik in sterkte en / of cilinder. Waar vele andere lenzen leverbaar zijn tot cilinder -2.25 / -2.75 is deze lens zelfs beschikbaar tot cilinder -5.75! De Proclear lenzen van Cooper Vision zijn gemaakt van het Omafilcon materiaal.

vanaf 20,79www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
p1day mf Proclear 1-day Multifocal

De Proclear 1 Day Multifocal daglens biedt een combinatie waarde aan van uw sterkte en uw additie (leesgedeelte). De opticien kan het beste bepalen hoe deze sterktes gecombineerd moeten worden om zo de juiste sterkte bij deze lenzen te bestellen. Deze lens is anders opgebouwd zoals bijvoorbeeld de maandlenzen van Proclear Multifocal. Hier is het additie gedeelte geheel anders doorgevoerd op de lenzen waardoor hierbij wel apart een sterkt en een additie voor doorgegeven dient te worden. De Proclear lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn gemaakt van het Omafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 60%.

vanaf 49,92www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear 1 Day Proclear 1 Day

De Proclear 1 Day lenzen van fabrikant Cooper Vision is de daglens variant van de Proclear maandlens. Het comfort van de maandlens welke u gewend bent maar dan als daglens, ideaal als u beide wilt afwisselen voor bijvoorbeeld op vakantie of tijdens sportactiviteiten.

vanaf 24,92www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics 1-day Extra Biomedics 1-day Extra

 

De Biomedics 1 Day Extra daglenzen van fabrikant Cooper Vision bieden een ruim bereik in sterktes. Het is de opvolger van de voormalige Biomedics 1 Day daglenzen. Deze nieuwe variant is verbetert in comfort en zou een uitkomst moeten bieden tegen drogere lenzen.

vanaf 20,00www.pearle.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics 1-day Toric Biomedics 1-day Extra Toric

De Biomedics 1 Day Extra Toric lenzen bieden het gemak van een daglens evenals een correctie voor een cilindrische afwijking. Deze lenzen van fabrikant Cooper Vision bieden ook een UV-filter. Let hier wel mee op, een UV filter in een contactlens biedt geen volledige bescherming voor het oog zoals een zonnebril met UV filter!

vanaf 45,35www.123lens.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Toric Proclear Toric

De Proclear Toric lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn maandlenzen welke ook een cilinder bieden om de torische afwijking te corrigeren. Deze lenzen zijn leverbaar in 2 verschillende radii (kromming van de lenzen / basiscurve). De afwijkende radius van 840 heeft echter wel een langere levertijd van 2-3 weken omdat de fabrikant deze per order zal verwerken en zelf niet op voorraad zal houden. Radius 880 is sneller leverbaar omdat deze basiscurve gangbaarder is.
Bovendien is deze lens ook leverbaar in hoge sterktes en/of cilinders. U dient dan de Proclear Toric XR te selecteren.

vanaf 12,04www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Biofinity Toric Biofinity Toric

De Biofinity Toric maandlenzen van fabrikant Cooper Vision zijn gemaakt het Comfilcon en siliconen hydrogel materiaal waardoor deze veel zuurstof doorlaten naar het oog. Hierdoor mogen de lenzen minder snel droog aanvoelen. Deze lens is een aanrader volgens vele contactlensspecialisten en lensdragers. Check bij uw opticien of deze lens ook voor u geschikt is om te dragen.

vanaf 14,13www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics Toric Biomedics Toric

De Biomedics Toric maandlenzen bieden hetzelfde comfort als de Biomedics 55 lenzen. Echter bieden deze lenzen ook een cilinder aan welke de torische afwijking kunnen corrigeren. De astigmatische maandlenzen behoren tot het assortiment van fabrikant Cooper Vision.

vanaf 12,88www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Proclear

De Proclear lenzen zijn al jarenlang beschikbaar in het assortiment van fabrikant Cooper Vision. Deze maandlenzen zijn gemaakt van het Omafilcon A materiaal en bevatten een watergehalte van 62%.

vanaf 5,48www.lensway.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics 55 Biomedics 55

De Biomedics 55 lenzen dienen maandelijks vervangen te worden. De lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn leverbaar in diverse krommingen (basiscurve / radius) van 860, 880 en 890. De lenzen zijn gemaakt van het Ocufilcon materiaal en bevat een watergehalte van 55%.

vanaf 6,21www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Biofinity Biofinity

De Biofinity maandlenzen zijn gemaakt van onder andere het siliconen hydrogel materiaal. Dit materiaal laat veel zuurstof door zodat een klacht als droge ogen/lenzen niet zo snel mag voorkomen. De lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn verder gemaakt van het Comfilcon materiaal en bevat een watergehalte van 48%. Deze lenzen worden door vele contactlensspecialisten en lensdragers aangeraden! Check altijd wel bij uw opticien of deze lenzen ook geschikt zijn voor uw ogen.

vanaf 9,13www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders