Alcon

Alcon® Corporation werd in 1980 opgericht door de farmaceutische divisie van Ciba-Geigy, gevestigd in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten.

Door innovatie, strategische acquisitie en het vermogen om snel te kunnen reageren op marktontwikkelingen en opkomende technologieën groeide Alcon® uit van starter tot een bedrijf dat in 2009 meer dan 1,9 miljard contactlenzen verkocht om te kunnen voldoen aan de wensen op het gebied van oogzorg van onze klanten. De Alcon lenzen verbeteren niet alleen het gezichtsvermogen, ze verhogen ook het zelfvertrouwen en komen het uiterlijk, het welbevinden en de levenskwaliteit van de klanten ten goede, omdat contactlenzen meer vrijheid bieden evenals een optimaal comfort dat bij de actieve levensstijl en de eisen van deze tijd past.

Focus Dailies Toric All Day Comfort

De Focus Dailies Toric All Day Comfort lenzen van Alcon (voorheen Ciba Vision) bieden hetzelfde comfort als de Focus Dailies All Day Comfort daglenzen echter kunnen deze lenzen ook een cilinder bieden. Een cilinder is noodzakelijk wanneer het hoornvlies een onregelmatige kromming heeft waardoor de lichtstralen op een asymmetrische wijze gebroken worden. 1 op de 2 personen heeft hier last van, gelukkig zijn er tegenwoordig oplossing voor door een cilinder in de lens of zelfs in een bril te verwerken waardoor dit gecorrigeerd kan worden.

vanaf 35,75 p.m.
Air Optix for Astigmatism

De Air Optix for Astigmatism maandlenzen leveren hetzelfde comfort als de Air Optix Aqua lenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). Deze variant zal echter ook een uitkomst bieden voor lensdragers welke een cilinder nodig hebben. Het Lotrafilcon materiaal van de lenzen is hoogzuurstofdoorlatend waardoor een klacht als drogere ogen minder snel mag voorkomen.

vanaf 14,54 p.m.
Air Optix Aqua

De Air Optix Aqua lenzen zijn onder andere gemaakt van het siliconen hydrogel materiaal. Dit materiaal werkt vochtvasthoudend zodat de lens niet snel droog mag aanvoelen. De samenstelling is verder opgebouwd uit het Lotrafilcon materiaal en een watergehalte van 33%. Deze maandlens is onderdeel van het assortiment van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision).

vanaf 9,96 p.m.
Air Optix Night & Day

De Air Optix Night & Day maandlenzen zijn geschikt om dag en nacht te dragen. Let hier altijd wel mee op want dit is niet bij ieder oog mogelijk. Raadpleeg altijd uw opticien of dit voor uw ogen geschikt kan zijn alvorens lenzen te (dag en nacht) te dragen. De lenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision) zijn gemaakt van het siliconen hydrogel materiaal welke veel zuurstof zal doorlaten naar het oog. De contactlens is verder opgebouwd van het Lotrafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 24%.

vanaf 17,46 p.m.
Air Optix Aqua Multifocal

De Air Optix Aqua Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). De fabrikant levert een ruim bereik in leesgedeelte aan welke wordt aangeduid als Low, Medium en High. Een additie Low kan gehanteerd worden tot een leesgedeelte van +1.00, additie Medium tot +2.00 en additie High tot +2.50. De contactlenzen zijn zeer geschikt voor lensdragers welke een goede visus wensen voor dagelijkse activiteiten zoals het snel kunnen lenzen van tekstberichten of van computerschermen.

 

Het Aqua Moisture Systeem bestaat uit een uniek bevochtigingscomponent en  een gepatenteerd lensmateriaal. Dit helpt vocht vast te houden en het heeft een ultra glad oppervlak met een uitstekende bevochtigbaarheid. De lenzen laten tot vijf keer meer zuurstof door dan traditionele hydrogel contactlenzen. Dit alles zorgt voor blijvend comfort, elke dag weer. Vergelijk de contactlenzen van Alcon hieronder, zo betaald u altijd de scherpste prijs.

 

Maandlenzen

Maandlezen kunnen 30 dagen achtereen dezelfde lenzen dragen. Hoe lang je de maandlezen kunt dragen is afhankelijk van het advies van je opticien. Het is de bedoeling dat de lenzen gereinigd worden voordat u naar bed gaat. De lenzen dienen eerst gereinigd te worden, vervolgens gedesinfecteerd en daarna opgeborgen te worden in de lenshouder. Zorg ervoor dat de handen goed gewassen zijn alvorens de lens geplaatst word in uw oog. Anders is de kans op ontstekingen of irritaties groot. Maandlezen zijn makkelijk, duurzaam en voordelig.

 

Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen zijn geschikt indien u naast een correctie voor afstand ook een leesbril nodig heeft. De lenzen beschikken over een leesgedeelte in de contactlens. Met deze lenzen kunt u zowel dichtbij als veraf scherp zien. Het is aan te raden om multifocale lenzen altijd eerst aan te laten meten door een optometrist of contactspecialist. U moet er wel rekening mee houden dat de correctie door een multifocale contactlens niet altijd hetzelfde resultaat heeft als multifocale glazen in een bril.

 

vanaf 19,92 p.m.
Dailies Total 1

De Dailies Total 1 is een hoog zuurstof doorlaatbare daglens van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). Het assortiment van daglenzen welke gemaakt zijn van het siliconen hydrogel materiaal is nog niet heel uitgebreid zoals het wel bij de maandlenzen al is. Dit materiaal wordt heel gemakkelijk door het oog geaccepteerd en voelt natuurlijk aan. De lenzen zijn verder gemaakt van het Delefilcon materiaal. Verder is de lens voorzien van een lichtblauwe handelingtint zodat de lens gemakkelijker te hanteren is. Dit heeft verder geen invloed op het gezichtsvermogen. Vervang de Dailies Total 1 dagelijks zodat u iedere dag weer hygiënische en frisse contactlenzen heeft. Door de zuurstoftransmissie heeft u wittere, gezond uitziende ogen.

De Dailies Total 1 is de eerste silicone-hydrogel contactlens met watergradiënt. Het watergehalte van 33% in de kern tot 88% op het wateroppervlak. Dankzij de unieke innovatie van de watergradiënt behouden de Dailies Total 1 contactlenzen hun glijbaarheid voor 100%. Ze bieden de hele dag lang een prettig draagcomfort. De lenzen hebben een super glad oppervlak en dit zorgt ervoor dat er bijna geen wrijving ontstaat.

Het is raadzaam om voor dit type contactlens de sterkte te bestellen die ook daadwerkelijk is aangemeten door de contactlensspecialist. De waterverhouding in de Dailies Total 1 is anders dan in de andere zachte lenzen. Door de waterverhouding is er een andere breking van het licht en dat kan resulteren in een andere sterkte dan u gewend bent met uw normale lens. Vergelijk de verschillende aanbieders, hierdoor betaald u altijd de scherpste prijs voor Dailies Total 1.

 

Daglenzen

Daglenzen bieden u het ultieme gemak, namelijk dat u de lenzen nooit meer schoon hoeft te maken. Bij gebruik moeten de contactlenzen iedere dag worden vernieuwd en na gebruik worden weggegooid. Het dragen van daglenzen is de meest hygiënische vorm. Deze lenzen passen perfect bij iemand met een flexibele levensstijl. U kunt de lenzen makkelijk afwisselen met een bril.

 

vanaf 49,92 p.m.
Focus Dailies Progressives

De Focus Dailies Progressives zijn zachte disposable mutlifocale daglenzen. Met de daglenzen van Focus Dalies Progressives ziet u zowel veraf als dichtbij de gehele dag scherp. Na gebruik moeten de daglezen weggegooid worden.

 

vanaf 42,92 p.m.
Dailies Aqua Comfort Plus Toric

Dailies Aqua Comfort Plus Toric  daglenzen van Alcon zijn perfect geschikt voor mensen die graag van extra comfort genieten bij het dragen van contactlenzen. De lezen bieden een fijn en verfrissend comfort dat 24 uur lang blijft. De torische daglenzen bevatten componenten die de ogen bevochten bij elke knippering. Zo kunt u de hele dag genieten van een helder en scherp zicht. Dailies Aqua Comfort Toric corrigeren een astigmatisme aan het oog. De lenzen zijn van een hoog kwalitatieve visus en comfort. Ze beschikken over een ongelofelijke dunne rand waardoor er een hogere draagcomfort wordt gerealiseerd. Dailies Aqua Comfort Plus Toric zijn torische daglenzen. Dit betekent dat u iedere dag een nieuw paar frisse, comfortable contactlenzen heeft. Door hieronder de aanbieders te vergelijken, betaald u de scherpste prijs voor Dailies Aqua Comfort Plus Toric.

Er zijn drie componenten van de lenzen die de hele dag zorgen voor frisse ogen:

 

  • Een laagje dat wrijving voorkomt
  • Een component wat vocht in de lens vasthoudt
  • Een component dat geactiveerd wordt bij oogknippering

 

Daglenzen

Daglenzen bieden u het ultieme gemak, namelijk dat u de lenzen nooit meer schoon hoeft te maken. Bij gebruik moeten de contactlenzen iedere dag worden vernieuwd en na gebruik worden weggegooid. Het dragen van daglenzen is de meest hygiënische vorm. Deze lenzen passen perfect bij iemand met een flexibele levensstijl. U kunt de lenzen makkelijk afwisselen met een bril.

 

Torische lenzen

Torische lenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen waarbij het hoornvlies niet geheel bolvormig is. Dit wordt ook wel een cylindrische afwijkingen of astigmatisme genoemd. Voor deze mensen is er een speciale contactlens ontworpen; torische lenzen. Deze lenzen corrigeren de afwijking aan uw oog. De sterkte van een torische lens is meestal afwijkend van een bril sterkte. Het is hierom dan ook raadzaam eerst de cylinder in uw lenzen aan te laten meten bij een optometrist / contactlensspecialist.

vanaf 46,67 p.m.
Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal

Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal zijn multifocale daglezen die de ogen corrigeren en uw ogen een fijn draagcomfort bieden. Met de lenzen van de fabrikant Alcon heeft u contactlenzen die uw ogen bevochtigen bij iedere knipperbeweging met de ogen. Dit komt door de unieke bevochtigingstechnologie. De traanfilmstabiliteit ondersteunt een heldere zicht en comfort. Het Precision Profile Lens Design zorgt voor een geleidelijke overgang van de verschillende fasen van presbyopie. 

 

Dagelijks vervangen van de contactlens zorgt ervoor dat u elke dag start met een frisse lens. Vergelijk de Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal hieronder. Hierdoor bent u gegarandeerd dat u de scherpste prijs betaald.

 

Daglenzen

Daglenzen bieden u het ultieme gemak, namelijk dat u de lenzen nooit meer schoon hoeft te maken. Bij gebruik moeten de contactlenzen iedere dag worden vernieuwd en na gebruik worden weggegooid. Het dragen van daglenzen is de meest hygiënische vorm. Deze lenzen passen perfect bij iemand met een flexibele levensstijl. U kunt de lenzen makkelijk afwisselen met een bril.

 

Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen zijn geschikt indien u naast een correctie voor afstand ook een leesbril nodig heeft. De lenzen beschikken over een leesgedeelte in de contactlens. Met deze lenzen kunt u zowel dichtbij als veraf scherp zien. Het is aan te raden om multifocale lenzen altijd eerst aan te laten meten door een optometrist of contactspecialist. U moet er wel rekening mee houden dat de correctie door een multifocale contactlens niet altijd hetzelfde resultaat heeft als multifocale glazen in een bril.

 

vanaf 51,92 p.m.
Air Optix Night & Day

Air Optix Night & Day zijn voor lenzendragers welke een drukke levensstijl hebben geschikt. De lenzen zijn geschikt om ’s nachts te dragen en kunnen 30 dagen lang ononderbroken gedragen worden.

 

vanaf 19,92 p.m.
Dailies Total 1 Multifocal

Dailies Total 1 Multifocal

Dailies Total 1 Multifocal zijn daglenzen van Alcon. Daglenzen met een ongekend comfort. Het is een silicone hydrogel lens met een trapsgewijs toenemend watergehalte. Het watergehalte stijgt 33% in de kern tot 80% op het lensoppervlak wat een uitzonderlijk hoge zuurstofdoorlaatbaarheid biedt. Dit voordeel biedt een zijdezacht draagcomfort tot het eind van de dag. Dailies Total 1 Multifocal is geschikt voor verziendheid en maakt het mogelijk zowel ver weg als dichtbij te kunnen zien.

Watergradiënt technologie

De eerste en enige multifocale silicone-hydrogel contactlens met een watergradiënt voor een buitengewoon comfort en een verminderd droogtegevoel. Ongekend comfortabel vanaf het eerste moment dat u de lenzen indoet, tot en met het einde van de dag. Het speciale materiaal en ontwerp zorgt ervoor dat er geen wrijving met het ooglid ontstaat, waardoor u de hele dag uw lenzen kunt dragen zonder deze te voelen!

vanaf 34,91 p.m.
Focus Dailies All Day Comfort

De Focus Dailies All Day Comfort contactlenzen zijn erg populair! Deze daglens heeft extra dunne kanten. Deze veel gedragen daglens van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision) is beschikbaar in vele sterktes en bij vele leverancier ook direct leverbaar uit voorraad. De lens is één dag draagbaar en moet na gebruik weggegooid worden.

vanaf 28,25 p.m.
Dailies Aquacomfort Plus

De Dailies Aqua Comfort Plus daglenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision) kunnen een mooie uitkomst bieden voor lensdragers welke last ervaren van drogere ogen. Het is de opvolger van de Focus Dailies All Day Comfort daglenzen van dezelfde fabrikant. De Dailies Aqua Comfort Plus lenzen bieden echter een extra component welke in de lenzen is verwerkt welke voor extra bevochtiging zorgt.

vanaf 29,92 p.m.
Dailies All Day Comfort Progressive

De Focus Dailies Progressives lenzen bieden een combinatie in sterkte en additie voor het lezen. Dit product is echter aflopend bij de fabrikant omdat zij de productie hiervan zullen stoppen. Als vervanging zal de Dailies Aqua Comfort Plus Multifocal worden aangeraden van dezelfde fabrikant Alcon. Omdat de opbouw van deze lenzen geheel anders is zou er wel eerst een nieuw advies / meting nodig zijn via een opticien voordat duidelijk is welke sterktes u bij deze lens kunt aanhouden.

vanaf 52,00 p.m.
www.visiondirect.nl