Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen zijn lenzen met een leesgedeelte in de contactlens. Deze lenzen zijn bedoeld om zowel in de verte als dichtbij scherp te kunnen zien. Het is aan te raden om dit type lenzen altijd eerst aan te laten meten door een contactlensspecialist/optometrist. Houdt u er rekening mee dat de correctie door multifocale lenzen niet altijd hetzelfde resultaat geeft als een multifocale bril.

Soflens Multifocal
De Soflens MultiFocal lenzen zijn maandlenzen welke ook een additie / leesgedeelte leveren. De multifocale lenzen kunnen een mooi alternatief bieden voor de leesbril. Ze helpen uw oog op verschillende afstanden te focussen door de verschillende sterktes in de verschillende delen van de lens. Dergelijke lenzen kunnen zowel de verte sterkte als de sterkte voor dichtbij verzorgen. Deze lenzen van fabrikant Bausch & Lomb worden geleverd in additie Low of High en is beschikbaar in twee verschillende krommingen (basiscurve) van 850 en 880.
vanaf 15,28 p.m.
PureVision Multifocal
De PureVision Multifocal zijn zachte maandlenzen welke ook een additie leveren voor het leesgedeelte. De contactlens is gemaakt van het Balafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 36%. Deze lens heeft een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid voor een goede gezondheid van het oog.
vanaf 16,46 p.m.
Proclear EP
De Proclear EP lenzen zijn inmiddels niet meer leverbaar via de fabrikant. Cooper Vision heeft ervoor gekozen om te stoppen met de productie van deze lenzen. Als overstap kan de Proclear Multifocal aangeraden worden omdat deze lens van hetzelfde materiaal is gemaakt en hierdoor ook hetzelfde comfort levert.
vanaf ,00 p.m.
Air Optix Aqua Multifocal
De Air Optix Aqua Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). De fabrikant levert een ruim bereik in leesgedeelte aan welke wordt aangeduid als Low, Medium en High. Een additie Low kan gehanteerd worden tot een leesgedeelte van +1.00, additie Medium tot +2.00 en additie High tot +2.50.
vanaf 19,92 p.m.
Biofinity Multifocal
De Biofinity Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen. Deze lenzen van fabrikant Cooper Vision werken met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een sterkte met naar de rand een toenemend leesgedeelte. Deze lenzen worden hoofdzakelijk gebruikt voor veraf kijken en helpend met het lezen.
vanaf 18,71 p.m.
Proclear Multifocal
De Proclear Multifocal zijn multifocale maandlenzen die presbyopie corrigeren. Deze lenzen bieden zowel een sferische sterkte als een additie sterkte voor het lezen. Fabrikant Cooper Vision werkt voor haar multifocale lenzen met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een versterkte met naar de rand een toenemend leessterkte/leesgedeelte.
vanaf 15,50 p.m.
Proclear 1-day Multifocal
De Proclear 1 Day Multifocal daglens biedt een combinatie waarde aan van uw sterkte en uw additie (leesgedeelte). De opticien kan het beste bepalen hoe deze sterktes gecombineerd moeten worden om zo de juiste sterkte bij deze lenzen te bestellen. Deze lens is anders opgebouwd zoals bijvoorbeeld de maandlenzen van Proclear Multifocal.
vanaf 48,25 p.m.
Dailies Total 1 Multifocal

Dailies Total 1 Multifocal

Dailies Total 1 Multifocal zijn daglenzen van Alcon. Daglenzen met een ongekend comfort. Het is een silicone hydrogel lens met een trapsgewijs toenemend watergehalte. Het watergehalte stijgt 33% in de kern tot 80% op het lensoppervlak wat een uitzonderlijk hoge zuurstofdoorlaatbaarheid biedt. Dit voordeel biedt een zijdezacht draagcomfort tot het eind van de dag.
vanaf 34,91 p.m.