Maandlenzen

Maandlenzen zijn contactlenzen die je twee tot vier weken draagt. Hoe lang je de maandlenzen kunt dragen is afhankelijk van het advies van je opticien. Het is wel de bedoeling dat je de maandlens voor je naar bed gaat reinigt, desinfecteert en opbergt in een lenshouder. Zorg er ook voor dat je je handen goed wast alvorens je de lens op je oog plaatst. Anders is de kans groot dat er vuil achter de lens of in je oog komt en je oog gaat irriteren.

  Per maand (vanaf)  
PureVision Multifocal PureVision Multifocal

De PureVision Multifocal zijn zachte maandlenzen welke ook een additie leveren voor het leesgedeelte. De contactlens is gemaakt van het Balafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 36%. Deze multifocale maandlenzen zijn onderdeel van het assortiment van fabrikant Bausch & Lomb.

vanaf 16,33www.toplenzen.nl Vergelijk aanbieders
pure PureVision 2HD for Presbyopia

De maandlenzen van PureVision 2HD for Presbyopia van Bausch & Lomb bieden scherp zicht wanneer het nodig is. De lenzen zijn ontworpen voor voor beter zicht van zowel dichtbij als veraf. PureVision 2HD Presbyopia hebben een fijn draagcomfort en zijn zuurstofdoorlatend.

vanaf 17,88www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Air Optix for Astigmatism Air Optix for Astigmatism

 

De Air Optix for Astigmatism maandlenzen leveren hetzelfde comfort als de Air Optix Aqua lenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). Deze variant zal echter ook een uitkomst bieden voor lensdragers welke een cilinder nodig hebben. Het Lotrafilcon materiaal van de lenzen is hoogzuurstofdoorlatend waardoor een klacht als drogere ogen minder snel mag voorkomen.

vanaf 13,71www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear EP Proclear EP

De Proclear EP lenzen zijn inmiddels niet meer leverbaar via de fabrikant. Cooper Vision heeft ervoor gekozen om te stoppen met de productie van deze lenzen. Als overstap kan de Proclear Multifocal aangeraden worden omdat deze lens van hetzelfde materiaal is gemaakt en hierdoor ook hetzelfde comfort levert. Omdat de opbouw van deze lenzen geheel afwijkt van de Proclear EP lenzen is het wel aan te raden om eerst een opticien te benaderen om na te gaan welke sterktes u hier kunt dragen.

vanaf ,00 Vergelijk aanbieders
toric Soflens Toric

De Soflens Toric van Bausch & Lomb zijn geschikt voor alle astigmatische lensdragers, een vaak voorkomende brekingsfout. De lenzen zijn van zacht materiaal die de beste scherpte bieden en op de juiste plaats blijven zitten.

vanaf 12,46www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Toric Proclear Toric

De Proclear Toric lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn maandlenzen welke ook een cilinder bieden om de torische afwijking te corrigeren. Deze lenzen zijn leverbaar in 2 verschillende radii (kromming van de lenzen / basiscurve). De afwijkende radius van 840 heeft echter wel een langere levertijd van 2-3 weken omdat de fabrikant deze per order zal verwerken en zelf niet op voorraad zal houden. Radius 880 is sneller leverbaar omdat deze basiscurve gangbaarder is.
Bovendien is deze lens ook leverbaar in hoge sterktes en/of cilinders. U dient dan de Proclear Toric XR te selecteren.

vanaf 12,04www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Air Optix Aqua Multifocal Air Optix Aqua Multifocal

De Air Optix Aqua Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision). De fabrikant levert een ruim bereik in leesgedeelte aan welke wordt aangeduid als Low, Medium en High. Een additie Low kan gehanteerd worden tot een leesgedeelte van +1.00, additie Medium tot +2.00 en additie High tot +2.50.

vanaf 16,67www.contactlensonline.nl Vergelijk aanbieders
Biofinity Toric Biofinity Toric

De Biofinity Toric maandlenzen van fabrikant Cooper Vision zijn gemaakt het Comfilcon en siliconen hydrogel materiaal waardoor deze veel zuurstof doorlaten naar het oog. Hierdoor mogen de lenzen minder snel droog aanvoelen. Deze lens is een aanrader volgens vele contactlensspecialisten en lensdragers. Check bij uw opticien of deze lens ook voor u geschikt is om te dragen.

vanaf 14,13www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
PureVision 2 HD PureVision 2 HD

De PureVision 2HD maandlenzen zijn de vernieuwde en verbeterde versie van de PureVision maandlenzen van fabrikant Bausch & Lomb. De lens is zelf qua samenstelling identiek maar is op een aantal punten wel verbeterd. Zo kan deze lens bijvoorbeeld beter lichtschitteringen opvangen en is deze nog iets dunner waardoor hij meer zuurstof doorlaat naar het oog.

vanaf 9,59www.123lens.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics Toric Biomedics Toric

De Biomedics Toric maandlenzen bieden hetzelfde comfort als de Biomedics 55 lenzen. Echter bieden deze lenzen ook een cilinder aan welke de torische afwijking kunnen corrigeren. De astigmatische maandlenzen behoren tot het assortiment van fabrikant Cooper Vision.

vanaf 12,88www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Biofinity Multifocal Biofinity Multifocal

De Biofinity Multifocal zijn zachte multifocale maandlenzen. Deze lenzen van fabrikant Cooper Vision werken met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een vertesterkte met naar de rand een toenemend leessterkte/leesgedeelte. Deze lenzen worden hoofdzakelijk gebruikt voor veraf kijken en helpend met het lezen. De Near lenzen werken net het omgekeerde hiervan. De lens is gemaakt van het Comfilcon materiaal en bevat een watergehalte van 48%. Omdat de lens verder ook gemaakt is van het siliconen hydrogel materiaal is deze hoog zuurstof doorlatend, hierdoor mogen droge ogen minder snel voorkomen.

vanaf 17,50www.contactlensonline.nl Vergelijk aanbieders
PureVision PureVision

De PureVision maandlenzen van Bausch & Lomb bevatten ook het siliconen hydrogel materiaal. Dit materiaal laat veel zuurstof door naar het oog waardoor een klacht als droge ogen/ lenzen minder snel voor mag komen.

vanaf 8,96www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Multifocal Proclear Multifocal

De Proclear Multifocal lenzen bieden zowel een sferische sterkte als een additie sterkte voor het lezen. Fabrikant Cooper Vision werkt voor haar multifocale lenzen met een Distance (D) en Near (N) systeem. Distance lenzen hebben een vertesterkte met naar de rand een toenemend leessterkte/leesgedeelte. Deze lenzen worden hoofdzakelijk gebruikt voor veraf kijken en helpend met het lezen. De Near lenzen werken net het omgekeerde hiervan. De multifocale maandlenzen zijn gemaakt van het Omafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 62%.

vanaf 15,38www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Proclear

De Proclear lenzen zijn al jarenlang beschikbaar in het assortiment van fabrikant Cooper Vision. Deze maandlenzen zijn gemaakt van het Omafilcon A materiaal en bevatten een watergehalte van 62%.

vanaf 5,48www.lensway.nl Vergelijk aanbieders
Proclear Toric XR Proclear Toric XR

De Proclear Toric XR lenzen bieden hetzelfde comfort als de Proclear Toric lenzen. Echter bieden deze lenzen een groter bereik in sterkte en / of cilinder. Waar vele andere lenzen leverbaar zijn tot cilinder -2.25 / -2.75 is deze lens zelfs beschikbaar tot cilinder -5.75! De Proclear lenzen van Cooper Vision zijn gemaakt van het Omafilcon materiaal.

vanaf 20,79www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Soflens 59 Soflens 59

De Soflens 59 maandlenzen zijn gemaakt van het Hilafilcon B materiaal en bevat een watergehalte van 59%. De lens is onderdeel van het lenzen assortiment van fabrikant Bausch & Lomb.

vanaf 5,62www.123lens.nl Vergelijk aanbieders
PureVision 2 HD for Astigmatism PureVision 2 HD for Astigmatism

De PureVision 2HD for Astigmatism zijn zachte lenzen welke zowel een sterkte als een cilinder leveren. De lenzen van fabrikant Bausch & Lomb zijn hoog zuurstof doorlatend omdat deze zijn gemaakt van het siliconen hydrogel materiaal. Deze variant is de verbeterde versie van de PureVision for Astigmatism. Deze nieuwere versie is op een aantal punten verbeterd, zo zou deze lens lichtschitteringen beter opvangen.

vanaf 13,33www.contactlensonline.nl Vergelijk aanbieders
Air Optix Aqua Air Optix Aqua

De Air Optix Aqua lenzen zijn onder andere gemaakt van het siliconen hydrogel materiaal. Dit materiaal werkt vochtvasthoudend zodat de lens niet snel droog mag aanvoelen. De samenstelling is verder opgebouwd uit het Lotrafilcon materiaal en een watergehalte van 33%. Deze maandlens is onderdeel van het assortiment van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision).

vanaf 9,96www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
air Air Optix Night & Day

Air Optix Night & Day zijn voor lenzendragers welke een drukke levensstijl hebben geschikt. De lenzen zijn geschikt om ’s nachts te dragen en kunnen 30 dagen lang ononderbroken gedragen worden.

 

vanaf 18,28www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Soflens 38 Soflens 38

De Soflens 38 maandlenzen van Bausch & Lomb zijn gemaakt van het Polymacon materiaal en bevat een watergehalte van 38.6%. De lenzen zijn beschikbaar in diverse krommingen (basiscurve/ radius) zoals 900, 870 en 840.

vanaf 6,58www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
biofinity Biofinity XR

De maandlenzen van Cooper Vision Biofinity XR zijn ontworpen voor extreme sterkters. Lensdragers kunnen genieten van het natuurlijke draagcomfort van deze lenzen. De maandlenzen beschikken over de Aquaform van Cooper Vision. Deze technologie zorgt voor een zachte, flexibele lens met een ademend vermogen. De lenzen zijn dag en nacht te gebruiken.

 

vanaf 12,94www.123lens.nl Vergelijk aanbieders
Soflens Toric Soflens Toric

De Soflens Toric lenzen dienen maandelijks vervangen te worden. Deze maandlenzen bevatten een cilinder om zo de torische afwijking te kunnen corrigeren. De contactlens is gemaakt van het Alphafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 66%.

vanaf 12,43www.hansanders.nl Vergelijk aanbieders
avaira Avaira

De Avaira maandlenzen van Cooper Vision zijn gemaakt van het materiaal Aquaform. De Aquaform zorgt ervoor dat de lens niet alleen vocht vasthoud maar ook aantrekt. Door deze technologie kan je de lenzen de gehele dag dragen zonder dat de ogen geïrriteerd raken.

vanaf 7,25www.toplenzen.nl Vergelijk aanbieders
Biomedics 55 Biomedics 55

De Biomedics 55 lenzen dienen maandelijks vervangen te worden. De lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn leverbaar in diverse krommingen (basiscurve / radius) van 860, 880 en 890. De lenzen zijn gemaakt van het Ocufilcon materiaal en bevat een watergehalte van 55%.

vanaf 6,21www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
avaira-toric Avaira Toric

De Avaira Toric maandlezen van de lensaanbieder Cooper Vision is speciaal ontworpen voor mensen met astigmatisme. De lens wordt gemaakt van silicone hydrogel waardoor het oog goed kan ademenen. De lens bevat UV-bescherming, die de schadelijke straling van de zon helpt blokkeren.

vanaf 12,29www.lensway.nl Vergelijk aanbieders
Biofinity Biofinity

De Biofinity maandlenzen zijn gemaakt van onder andere het siliconen hydrogel materiaal. Dit materiaal laat veel zuurstof door zodat een klacht als droge ogen/lenzen niet zo snel mag voorkomen. De lenzen van fabrikant Cooper Vision zijn verder gemaakt van het Comfilcon materiaal en bevat een watergehalte van 48%. Deze lenzen worden door vele contactlensspecialisten en lensdragers aangeraden! Check altijd wel bij uw opticien of deze lenzen ook geschikt zijn voor uw ogen.

vanaf 9,13www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
multifocal Proclear Multifocal XR

De Proclear Multifocal XR lenzen geven een uitstekend zicht en een fijn draagcomfort. De maandlenzen zijn zacht van materiaal en geven je zowel ver als dichtbij uitstekend zicht. De lenzen zijn ideaal voor mensen die sporten, uitgaan en andere activiteiten.

vanaf 22,04www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Air Optix Night & Day Air Optix Night & Day

De Air Optix Night & Day maandlenzen zijn geschikt om dag en nacht te dragen. Let hier altijd wel mee op want dit is niet bij ieder oog mogelijk. Raadpleeg altijd uw opticien of dit voor uw ogen geschikt kan zijn alvorens lenzen te (dag en nacht) te dragen. De lenzen van fabrikant Alcon (voorheen Ciba Vision) zijn gemaakt van het siliconen hydrogel materiaal welke veel zuurstof zal doorlaten naar het oog. De contactlens is verder opgebouwd van het Lotrafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 24%.

vanaf 17,46www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
multi Proclear Multifocal Toric

De multifocale maandlezen Proclear Multifocal Toric van Cooper Vision worden speciaal voor u geproduceerd. Deze lenzen zijn een uitkomst voor mensen die twee sterktes nodig hebben. U blijft de hele dag perfect zien omdat de lenzen precies op uw sterktes wordt gemaakt.

vanaf 24,96www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
PureVision Toric PureVision Toric

De PureVision Toric zijn onderdeel van het assortiment van fabrikant Bausch & Lomb. Deze maandlenzen bieden ook een cilinder aan in de lens om zo de torische afwijking te kunnen corrigeren. De lenzen zijn gemaakt van het Balafilcon materiaal en bevat een watergehalte van 36%. Deze maandlenzen zijn hoogzuurstofdoorlatend en hierdoor ook geschikt tegen droge ogen.

vanaf 16,67www.hansanders.nl Vergelijk aanbieders
1 Biomedics XC

Naast een fijn comfort en goed zicht geven de lenzen van Cooper Vision een betere visus dan gewone lenzen. De lenzen bevatten een PC moleculen dat de lenzen bindt en omhullen zich met water, en houden deze lenzen vochtig en comfortabel de hele dag lang. De Biomedics XC maandlenzen moeten elke maand vernieuwd worden.

 

vanaf 6,63www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
Soflens Multifocal Soflens Multifocal

De Soflens Multi-Focal lenzen zijn maandlenzen welke ook een additie / leesgedeelte leveren. De multifocale lenzen kunnen een mooi alternatief bieden voor de leesbril. Dergelijke lenzen kunnen zowel de verte sterkte als de sterkte voor dichtbij verzorgen. Deze lenzen van fabrikant Bausch & Lomb worden geleverd in additie Low of High en is beschikbaar in twee verschillende krommingen (basiscurve) van 850 en 880.

vanaf 14,54www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders
toric Biomedics Toric XR

De maandlenzen van Biomedics Toric XR heeft een fijn draagcomfort. Het zijn zachte contactlenzen speciaal voor lensdragers die een correctie nodig hebben voor astigmatisme. De nieuwe, dunne gepatenteerde rand van de lenzen zorgt voor een fijner draagcomfort ten opzichte van andere torische lenzen.

vanaf 20,79www.lensexpress.nl Vergelijk aanbieders